تشکیل کمیته بهره وری بانک توسه تعاون و برگزاری نشست تخصصی نشان می‌دهدکه بهره وری در صدر برنامه‌های بانک توسعه تعاون قرار دارد.

به گزارش نوپیام به نقل از پول نیوز، یکی از جدی‌ترین چالش‌هایی که عرصه نظام مدیریتی را تهدید می‌کند، کاهش شدید بهره وری است. بهره‌وری بدست آوردن حداکثر سود ممکن با بهره‌گیری و استفاده بهینه از نیروی کار، توان، استعداد و مهارت نیروی انسانی، زمین، ماشین، پول، تجهیزات، زمان، مکان و… به منظور ارتقای رفاه جامعه. بهره‌وری به نسبت کار انجام شده به کاری که باید انجام می‌شد، گفته می‌شود. اما تاکنون چنین امری محقق نشده که برای اثبات این ادعا، کافی است که آمار‌هایی توجه کنیم که از عملکرد دستگاه‌ها ارایه می‌شود.

ضرورت شوق مدیران به بهره وری

برای آنکه بهره وری محقق شود، در اولین گام به تفکر مثبت به بهره وری نیاز داریم. امروزه کمتر مدیری را سراغ داریم که بدنبال بهره وری باشد، به همین دلیل است که ادارات و دستگاه‌ها دچار روزمرگی شده اند. با نگاهی به همایش ها، سخنرانی ها، نشست‌ها و… متوجه می‌شویم که تمامی درخواست‌ها مطرح می‌شود در حالی که حتی نامی از بهره وری برده نمی‌شود. در حالی وعده‌های کلان از سوی مدیران ارشد صادر می‌شود که هیچ توجهی به بهره وری نمی‌شود.

تشکیل دیرهنگام سازمان ملی بهره وری

برای آنکه توجه ویژه‌ای به بهره وری صورت پذیرد، لازم است تشکیلات بخصوصی در این زمینه فعال باشد. البته در سال ۱۳۹۰ بر‌اساس ماده ۷۹ قانون برنامه پنجم توسعه، سازمان ملی بهره‌وری ایران به عنوان موسسه دولتی وابسته به معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور و با استفاده از امکانات موجود ایجاد شد، اما سوال اینجاست که چرا تا قبل از ۱۳۹۰ بهره وری مورد توجه نبود و اکنون در چه وضعیتی قرار دارد؟

نقطه ضعف بهره وری

یکی از بخش‌هایی که توجه جدی به بهره وری داشته، بانک توسعه تعاون است. این بانک کمیته بهره وری را تشکیل داد و مدیرعامل بانک در اولین نشست کمیته که با حضور اعضای هیات عامل و برخی مدیران و روسای ادارات تشکیل شد گفت: در بعد اقتصاد کلان موضوع «بهره وری» به عنوان نقطه ضعف بنگاه‌های اقتصادی ایران محسوب می‌شود. محمد شیخ حسینی افزود: بهره وری از دو مولفه «کارایی» و «اثربخشی» تشکیل شده است. کارایی به معنای اجرای درست کار و اثربخشی به معنای کارخوب انجام دادن است.

ضرورت برنامه ریزی

مدیرعامل بانک توسعه تعاون با اعلام اینکه بهره وری موضوعی مدیریتی است که نیاز به برنامه ریزی در سطح کلان سازمان دارد گفت: افزایش مستمر سهم از کیک بازار پولی یکی از راهبرد‌های اصلی ماست و با توجه به ظرفیت‌های مالی و اقتصادی محیط بیرونی، بخصوص بخش تعاون و توانمندی همکاران و محیط داخلی بانک می‌توان سهم بانک توسعه تعاون را از منابع و مصارف صنعت بانکی و در بین بیش از ۳۰ بانک و موسسه اعتباری کشور، به بیش از ۳ درصد رساند. وی با بیان اینکه افزایش بهره وری از مطالبات مورد تاکید مقام معظم رهبری از مدیران دولتی، دغدغه‌های رییس جمهور، وزیر و اولویت‌ها در اسناد بالادستی به حساب می‌آید گفت: به دلیل اهمیت موضوع، یکی از راهبرد‌های بانک توسعه تعاون بر موضوع بهره وری قرار گرفته است.

جایگاه بهره وری در سند تحول

شیخ حسینی با اعلام اینکه تدوین سند تحول استراتژیک بانک و استراتژی‌های هفت گانه بانک با مشورت نخبگان و صاحبنظران تدوین شده گفت: «بهره وری» جایگاه منحصر به فردی در این راهبرد‌ها دارد و به نوعی دستیابی به شش استراتژی سال جاری با بهره وری قابل دستیابی است. وی با بیان اینکه استراتژی‌های تعیین شده به عنوان نقطه مطلوب، دست یافتنی هستند، گفت: توسعه‌ای بودن بانک به عنوان یک مزیت محسوب می‌شود و ما باید از این مزیت در جهت خدمت به جامعه هدف با تمرکز بر بخش تعاون و بنگاه‌های کوچک و متوسط استفاده کنیم.

شرایط مناسب دلیل بهره وری

شیخ حسینی به تشریح دلایل وجود بهره وری در بانک توسعه تعاون پرداخت و گفت: بهره وری در بانک توسعه تعاون به معنای زیان ده نبودن بانک، افزایش مستمر سرانه منابع و مصارف به ازای شعبه و نیروی انسانی در بانک و در مقایسه با میانگین صنعت بانکداری، تعادل بخشیدن بین مصارف و منابع تحقق صددرصدی اهداف و برنامه‌های عملیاتی بانک در راستای عمل به تکالیف بانک در حوزه‌های حمایت از تعاونی‌ها، بنگا‌های کوچک و متوسط و انجام رسالت‌های اجتماعی است. وی افزود:فعالیت بانک در حوزه اشتغال و حمایت از تولید و اشتغال نشان از عملکرد بیش از ۹۰ درصدی دارد که از پیشرو بودن بانک توسعه تعاون حکایت دارد.

نیازمند تعاون و کار جمعی

شیخ حسینی با تقدیر از تشکیل کمیته بهره وری در بانک توسعه تعاون گفت:برای دستیابی به شاخص‌های بهره وری و تحول در بانک نیاز به کار جمعی و روحیه تعاون و همدلی در همه سطوح و بسیج امکانات و منابع و همسو بودن همه ارکان و واحد‌های ستادی و اجرایی بانک در جهت تحقق استراتژی‌ها می‌باشد.

پست های پیشنهاد شده

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 4 =