عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه قوانین برنامه‌های پنجم و ششم توسعه مکلف کرده بود که سهم تعاون در بخش اقتصاد به ۲۵ درصد برسد گفت: سهم تعاونی‌ها از اقتصاد کشور بین ۳ تا ۵ درصد است.

به گزارش نوپیام به نقل از پول نیوز، سیدسلمان ذاکر از اقتصاد دولتی به عنوان بزرگترین چالش کشور یاد کرد و گفت: اگر اقتصاد در اختیار بخش خصوصی و تعاونی بود، بدین اندازه از تحریم‌ها آسیب نمی‌دیدیم، زیرا تحریم‌هایی که اعمال می‌شود متوجه آن بخش از اقتصاد است که دولتی یا نیمه دولتی است.

وی با یادآوری اینکه پس از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، مقرر شده بود سهم بخش تعاونی در اقتصاد کشور به ۲۵ درصد تا آخر برنامه پنج ساله پنجم برسد گفت: این سیاستگذاری در برنامه پنج ساله پنجم محقق نشد و دولت در قالب برنامه ششم مکلف شد تمهیدات قانونی الزام را برای دستیابی سهم تعاون در اقتصاد به ۲۵ درصد اعمال کند که این قانون بالا دستی نیز محقق ن شد.

نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه هنوز اطلاعات دقیقی از تعاونی‌ها به تفکیک فعال، در حال بهره برداری، در دست اجرا، غیر فعال و منحل شده وجود ندارد یا منتشر نشده گفت: بر اساس اطلاعات مربوط به سال‌های ۱۳۹۰تا ۱۳۹۹تعداد کل تعاونی‌ها ۲۲۲ هزار و ۵۲۱ تعاونی است که تنها ۶۹ هزار و ۲۱۲ تعاونی فعال هستند و ۱۰۴ هزار و ۲۰۶ تعاونی غیر فعال بوده و ۲۱ هزار و ۶۱۸ تعاونی هم منحل شده است.

وی با اشاره به اینکه شرکت تعاونی با سرمایه‌های اقشار ضعیف جامعه جمع‌آوری می‌شود گفت: تعاونی‌ها به رشد اقتصادی، اشتغال پایدار و با کیفیت کمک می‌کنند و برای ۲۸۰ میلیون نفر ۱۰ درصد جمعیت شاغل جهان، شغل یا فرصت‌های کاری فراهم می‌کنند.

ذاکر با اعلام اینکه بی ارزش شدن روز افزون پول ملی و تورم سرسام آور باعث شده نیاز تعاونی‌ها به نقدینگی بیش از پیش باشد گفت: از آنجا که سرمایه تعاونی‌ها به وسیله اعضا تامین می‌شود و اعضای تعاونی‌ها از توان مالی لازم برخوردار نیستند، باید سرمایه در گردش تعاونی‌ها به وسیله بانک‌ها تامین شود.

وی با اشاره به اهمیت تخصصی شدن بانک‌ها گفت: بانک توسعه تعا ون در زمینه تامین مالی تعاونی‌ها فعال است و در اصل چشم تعاونی‌ها بدست بانک توسعه تعاون است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اعلام اینکه بسیاری از بانک‌ها با ادبیات و فرهنگ تعاون بیگانه هستند گفت: به دلیل ناآگاهی بانک‌ها با مقوله تعاون، شاهد هستیم که تعاونی‌ها برای دریافت تسهیلات از دیگر بانک‌ها با چالش رو به رو هستند.

وی بانک‌های تخصصی را گامی بسیار مثبت توصیف کرد و گفت: بانک رفاه کارگران به صورت تخصصی به کارگران و بازنشستگان خدمات می‌دهد. بانک صنعت و معدن برای رفع نیاز صنعتگران و معدن داران است، بانک توسعه تعاون نیز با ادبیات تعاونی‌ها آشنایی دارد و تسهیلات لازم را در اختیار تعاونی‌ها قرار می‌دهد.

ذاکر با اعلام اینکه بسیاری از تعاونی‌ها بدلیل کمبود سرمایه در گردش ورشکست و تعطیل شده اند گفت: بانک توسعه تعاون زیر مجموعه وزارت تعاون است و به همین دلیل می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در رونق بخش تعاونی داشته باشد، زیرا مذاکراتی که بین معاونت تعاون وزارتخانه با بانک توسعه تعاون صورت می‌گیرد، در رفع مشکلات مالی تعاونی‌ها موثر است.

پست های پیشنهاد شده

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + 13 =