مدیر تحقیقات، نوآوری و بومی سازی شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین گفت: اگر روند مهندسی معکوس، بومی‌سازی و داخلی سازی ادامه پیدا کند، می توانیم کار را پیش ببریم و در بدست آوردن دانش‌های جدید، پا به پای کشورهای پیشرفته حرکت کنیم.

به گزارش نوپیام به نقل از پول نیوز، سینا سالاری به تشریح تاریخچه داخلی سازی و رفع نیاز با بومی سازی در گهر زمین پرداخت و گفت: در حوزه بومی سازی از سال ۱۳۹۵ فعالیت جدی را در شرکت گوهر زمین شروع کردیم.

وی با یادآوری این که از سال 1395 مبنای ورود به بحث ساخت قطعات بر پایه مهندسی معکوس بنا نهاده شد گفت: باید درک درستی از مهندسی معکوس داشته باشیم، زیرا مهندسی معکوس به معنای کپی کردن نیست.

مدیر تحقیقات، نوآوری و بومی سازی شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین با تاکید بر این که باید شناخت جامع و کامل علمی و عملیاتی از یک قطعه یا تجهیز داشته باشیم گفت: با داشتن شناخت علمی و عملی، می توانیم یک قطعه را بخوبی مهندسی معکوس کنیم و از دیدگاه مکانیکی بر آن مسلط شویم.

وی گام اول در مهندسی معکوس و بومی سازی را مهم توصیف کرد و گفت: قدم اول این است که دیتاهایی که از نمونه مرجع به دست می‌آید به اندازه ای مهم و کلیدی باشد که بتوانیم به یک نمونه با کیفیت برسیم.

سالاری با تاکید بر اینکه مهندسی معکوس شرایطی دارد و باید مرحله به مرحله با دقت حرکت کنیم گفت: کارفرما باید تسلط کامل را عملکرد، نقش آفرینی، هزینه و درامد مهندسی معکوس تا رسیدن به قطعه بومی سازی داشته باشد.

وی با اعلام اینکه مهندسی معکوس در گهرزمین با برخورداری از نیروهای متخصصی که فارغ التحصیل‌ها دانشگاه‌های برتر ایران بودند انجام شده و ادامه دارد گفت: گام اول مهندسی معکوس با دقت، آینده نگری، شناخت علمی و عملی در گهر زمین برداشته شد.

مدیر تحقیقات، نوآوری و بومی سازی شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین با تاکید بر اینکه در گام دوم ضرورت دارد پیمانکار مناسب برای ساخت قطعه انتخاب شود گفت: این طور نیست که یک مناقصه عمومی برگزار کنیم و بخواهیم همه بدون توجه به سابقه و توانمندی در آن شرکت کنند، زیرا این کار احتمالاً با شکست مواجه خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه برای رسیدن به یک قطعه با کیفیت در قالب مهندسی معکوس، باید کارفرما پیمانکار را بر مبنای دانشی که دارد، شناسایی و سپس با آن فرد یا شرکت همکاری کند و سفارش ساخت بدهد.

سالاری از شروع ساخت به عنوان گام سوم یاد کرد و گفت: هنگام شروع ساخت نیز بدین صورت نیست که دو طرف قرارداد یا کار از هم جدا باشند، بلکه در گهرزمین سعی کردیم همواره یک تیم مشترک داشته باشیم، همیشه همفکری داشتیم و به همدیگر کمک کردیم تا یک هم‌افزایی شکل بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه در حوزه بومی‌سازی گهرزمین به نتایج خیلی خوبی رسیدیم گفت: از یک قطعه خیلی کوچک شروع کردیم، آن را توسعه دادیم و به سمت قطعات بزرگتر حرکت کردیم.

مدیر تحقیقات، نوآوری و بومی سازی شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین با تاکید بر اینکه محدود بر مهندسی معکوس نبودیم گفت: بر مبنای دانش فنی که به دست آوردیم، وارد تحقیق و توسعه شدیم، بدین معنا که دانشی ایجاد کنیم که متفاوت از محصولاتی باشد که غربی‌ها به ما می‌دادند.

وی بر نوآوری و ابتکار تاکید کرد و گفت: به عنوان مثال در بحث رول‌های اچ پی جی آر، تحقیق و طراحی انجام دادیم تا بتوانیم زمان تعمیرات و نگهداری آنها را کاهش دهیم، اقدامی که متفاوت با روال گذشته بود.

سالاری با تاکید بر اینکه باور داریم که باید خودمان دانش و علم متفاوتی با تولیدات و فناوری های موجود داشته باشیم گفت: ضرورت داشتن دانش فنی منحصر داخل این است که روی نمونه‌های موجودی که در دست داریم، شناخت کافی داشته و بدانیم از نظر علمی و عملیاتی با چه چیزی سر و کار داریم.

وی رسیدن به فناوری روز را یک یک پروسه زمان بر توصیف کرد و گفت: با توجه به منابعی که در تمامی زمینه ها از نیروی انسانی توانمند تا مواد اولیه در کشور وجود دارد و فرصت بسیار خوبی داریم که می توانیم از همین الان شروع کنیم.

مدیر تحقیقات، نوآوری و بومی سازی شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین از همایش ها و نمایشگاهها به عنوان فرصتی مهم یاد کرد و گفت: نمایشگاه ارتباط خوبی میان شرکت‌های معدنی و فولادی ایجاد می کند و باید در این عرصه با قدرت حضور پیدا کنیم.

پست های پیشنهاد شده

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 2 =