در حالی که نماینده صنایع داروسازی از کم لطفی برخی بانکها نسبت به داروسازان انتقاد کرد، رییس هیات مدیره بانک صادرات ایران از پرداخت تسهیلات و حمایت قاطع از صنایع دارو سازی خبر داد.
به گزارش نوپیام به نقل از پول نیوز، با روی کار آمدن دولت سیزدهم، حذف ارز ترجیحی در دستور کار قرار گرفت و این رویکرد در صنعت دارو نیز دنبال شد. ادعای دولت سیزدهم بر این بود که حذف ارز ترجیحی، محرکی برای بهبود کمی و کیفی تولیدات داروسازان خواهد شد، اما نه تنها این تحرکی صورت نگرفت، بلکه حذف ارز ترجیحی به چالش بزرگی تبدیل شده است. واقعیت این است که حذف ارز بسیار عجولانه صورت گرفت که که در نتیجه از یک سو داروسازان با کمبود نقدینگی و مشکلات تامین مواد اولیه رو به رو شدند و از سوی دیگر با افزایش نرخ ارز، فاصله معناداری که در ارز بوجود آمده، شرایط را بسیاری بحرانی کرده است.
قاچاق دارو در مسیر معکوس
هنگامی که بازار ارز بدرستی مدیریت نمیشود و در مدت کوتاهی دلار از ۲۳ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان میرسد، باید منتظر تبعات آن نیز باشیم. در شرایط کنونی فاصله زیاد ارز نیمایی و آزاد به بحران صنعت داروسازی تبدیل شده و این زنگ خطر را بصدا درآورده که قاچاق معکوس محصولات دارویی رقم بخورد و داروسازان همچنان در ریل زیاندهی گام بردارند.
کمبود نقدینگی و ارزی
در این رابطه نایب رئیس سندیکای صنایع داروهای انسانی گفت: صنعت داروی کشور با چالشهای متعدد تامین نقدینگی مورد نیاز، تامین ارز و قیمت گذاری دارو مواجه است، سه چالشی که باید مدیریت شود تا داروی مورد نیاز مردم به اندازه تامین شود و مشکلی در روند درمان پیش نیاید. مهدی پیرصالحی بزرگترین چالش داروسازان را تامین نقدینگی دانست و گفت: با اجرای طرح دارو که قرار بود بانکها نسبت به پرداخت تسهیلات همکاری کنند و نقدینگی مورد نیاز را در اختیار صنعت قرار دهند، از این همکاری دریغ کردند؛ بنابراین نقدینگی مورد نیاز تامین نشده و عمده شرکت دارویی با کمبود پول، مواد اولیه و دارو روبه رو هستند.
بحران حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
نایب رئیس سندیکای صنایع داروهای انسانی با یادآوری اینکه خرید ارز نیمایی مورد نیاز شرکتها به یک باره از اواسط تیرماه سال جاری ۷ برابر افزایش یافت گفت: ارزی که با ۴۲۰۰ تومان تامین میشد، امروز باید با ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین شود که توان تامین آن در توان صنعت نبود. بر این اساس قرار بود بانکها نقدینگی لازم شرکتها در قالب تسهیلات تامین کنند و علی رغم دستوری که دولت و رئیس بانک مرکزی داده بود، بانکهای عامل این مبلغ مورد نیاز را تامین نکردند. پیرصالحی با تاکید بر اینکه اگر فقط بانکها به تعهدات خود عمل کنند و وام دهند، مشکلات دارو برطرف میشود گفت: بانکها هم باید نسبت به برگشت نقدینگیای که در اختیار داروسازان قرار میدهند اطمینان داشته باشند و این اطمینان هم طی دورههای قبل ایجاد شده، زیرا شرکتهای داروسازی همواره جزو مشتریهای خوش حساب بانکها بوده اند.
تامین مالی داروسازیها
در حالی که نماینده شرکتهای داروسازی از کم لطفی بانکها انتقاد میکند، رییس هیات مدیره بانک صادرات ایران بر آمادگی این بانک برای تامین مالی تولید داروهای ضروری و مورد نیاز مردم تاکید کرد و گفت: بانک صادرات ایران از گذشته به عنوان بانک تخصصی حوزه درمان شناخته شده و همچنان آمادگی دارد تا تحت هر شرایطی به تولیدکنندگانی که داروهای اساسی و ضروری مردم را تولید میکنند، کمک کند و در کنار آنها بایستد و تامین مالی این داروها را برعهده بگیرد.
گسترش فضای درمانی
یاسر مرادی با اعلام اینکه بانک صادرات ایران در سالهای اخیر در حوزه احداث و بهرهبرداری از بیمارستانهای مختلف در کشور نقش فعالی داشته گفت: احداث و تکمیل بیمارستان میلاد ارومیه، بیمارستان و زایشگاه کوثر ایلام، بیمارستان سلامت غرب تهران، خوابگاه علومپزشکی اهواز و بیمارستان مادر قم از مراکز درمانی ایجاد شده از سوی بانک صادرات در سالهای اخیر است.
پرداخت تسهیلات دارویی
رییس هیات مدیره بانک صادرات ایران حمایت از حوزه تولید دارو را به عنوان یکی از اقدامات راهبردی بانک صادرات ایران در شرایط سخت تحریمی برشمرد و افزود: سال گذشته ۴۸ هزار میلیارد ریال توسط بانک صادرات ایران به واحدهای تولید دارو و سایر واحدهای مرتبط حوزه درمان تسهیلات پرداخت شده و در ۴ ماه ابتدای سال ۱۴۰۲ نیز بیش از ۳ هزار میلیارد ریال توسط این بانک به تولیدکنندگان دارو تسهیلات پرداخت شده است.
هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!