نایب رئیس هیئت مدیره گهرزمین گفت: ایجاد نیروگاه خورشیدی در سال ۱۴۰۲ در دستور کار گهرزمین قرار خواهد گرفت و از انرژی خورشید برای رفع نیاز به برق استفاده خواهیم کرد.
به گزارش نوپیام به نقل از پول نیوز، یکی از بزرگترین چالشهایی که صنایع کشور به ویژه معادن سنگ آهن و فولادسازیها را تهدید میکند، قطع برق است که همه ساله بدلیل افزایش گرما، مصرف برق به ویژه در صنایع خانگی گسترش مییابد و دولت نیز برای راضی نگه داشتن مردم، برق صنایع را قطع میکنند. این در حالی است که زیانهای ناشی از قطع برق از مرز هشدار عبور کرده و بحران عدم الفنع، صنایع و اقتصاد کشور را تهدید میکند.
چالش بزرگ پرت برق
اما برق چالشهای خاص خودش را دارد که فرسودگی نظام توزیع از عمدهترین آنهاست. بی شک یکی از مسائل بسیار مهم در نظام تولید و توزیع برق، فاصله نیروگاهها تا محل مصرف است. اگرچه صاحب نظران وکارشناسان معتقد هستند از محل تولید تا مصرف برق، بیش از ۳۰ درصد پرت وجود دارد، اما وزارت نیرو در حالی که پرت برق را میپذیرد، معتقد است پرت برق حدود ۲۰ درصد است. در این صورت، اگر نیروگاه در کنار یا نزدیکی مراکز مصرف قرار گیرد، پرت برق را نخواهیم داشت. اکنون این سوال مطرح میشود که میتوان مرکز تولید را به مصرف نزدیک کرد و مانع این حجم از پرت برق شد؟
چالشهای تولید برق
از آنجا که صنایع به واقعیت اهمیت برق پی برده و اطمینان دارند که باید برق مورد نیاز خودشان را تولید کنند، نایب رئیس هیئت مدیره شرکت سنگ آهن گهرزمین در پاسخ به اینکه چرا صنایع به سمت ایجاد نیروگاه در کنار بنگاههای اقتصادی خود نمیروند گفت: کشور ما تحت تاثیر تحریمهای شدید قرار دارد و امکان خرید نیروگاه از خارج بسادگی وجود ندارد، همچنین ساخت نیروگاه در حال حاضر تنها به وسیله مپنا در داخل کشور صورت میگیرد که ظرفیت تولید آن هم محدود است. بنابر این امکان ساخت نیروگاه با چالش جدی رو به رو است. سیدمحسن میرمحمدی با تاکید بر اینکه یکی از معضلات تحریم این است که نمیتوانیم خرید نیروگاه را به صورت رسمی و با شفافیت از شرکتهای سازنده خارجی داشته باشیم گفت: از سوی دیگر محدودیت تولید داریم که باعث میشود ایجاد و ساخت نیروگاه به سادگی امکان پذیر نباشد.
ضرورت استفاده از انرژی تجدیدپذیر
نایب رئیس هیئت مدیره گهرزمین با تاکید بر اینکه حتی اگر منابع مالی وجود داشته باشد، برای رفع محدودیتها و مشکلها باید دو رویکرد را دنبال کنیم گفت: اول اینکه باید به سوی سایر منابع برای تولید انرژی برق برویم که نیروگاههای خورشیدی و بادی بهترین گزینه هستند. وی با اعلام اینکه انرژیهای تجدید پذیر بدون محدودیت در اختیار ما قرار دارند گفت: به همین دلیل چالشی بدلیل کمبود منابع برای تولید انرژی برق نخواهیم داشت به شرط آنکه به اندازه کافی وسایل تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر را داشته باشیم.
بازبینی در روند مصرف
میرمحمدی راهکار دیگر مدیریت برق را بازبینی در روند مصرف انرژی در کشور دانست و گفت: باید از فناوریهای نو در تولید و توزیع برق استفاده شود و بهره وریهای جدی پیگیری شود تا بتوان میزان مصرف را متناسب با تولید هماهنگ کرد. وی با اشاره به اینکه کشور ما حدود یک درصد جمعیت جهان را دارد، ولی حدود دو درصد انرژی جهان را مصرف میکند گفت: متاسفانه مصرف انرژی در ایران ۳ برابر متوسط مصرف جهان و۶ برابر متوسط مصرف اروپاست، بنابر این نیازمند جدی مدیریت مصرف برق هستیم. نایب رئیس هیئت مدیره گهرزمین با تاکید بر اینکه مدیریت مصرف برق مجموعهای از روشها و راهبردهاست که برای بهینه سازی مصرف انرژی به کار گرفته میشود گفت: مدیریت مصرف برق مجموعهای از فعالیتهای بهم پیوسته بین صنعت برق و مشترکین است که برای تعدیل بار مصرفی مشترک بکار گرفته میشود تا بتوان با کارایی بیشتر و هزینه کمتر به مطلوبیت یکسانی در زمینه مصرف دست یافت.
انرژی خورشیدی در گهرزمین
میرمحمدی با اعلام اینکه تولید برق از انرژی خورشیدی در گوهر زمین مطرح شده گفت: پیشنهادهای متفاوت و مختلفی در زمینه استفاده از انرژی خورشیدی به مجمع گهرزمین ارائه شده که مورد توجه جدی قرار دارد. وی با اشاره به تعداد پیشنهادهایی که در خصوص توسعه گوهر زمین در مجمع مطرح شده گفت: پس از بررسیهایی که در زمینه پیشنهادها صورت گرفته، ایجاد نیروگاه خورشیدی در اولویت پیشنهادات قرار نگرفت. وی با تاکید بر اینکه برق از اهمیت ویژهای برخوردار است گفت: بدلیل اهمیتی که برق برای گهرزمین دارد، ایجاد نیروگاه خورشیدی در سال ۱۴۰۲ در دستور کار گهرزمین قرار خواهد گرفت و از انرژی خورشید برای رفع نیاز به برق استفاده خواهیم کرد. نایب رئیس هیئت مدیره گهرزمین با تاکید بر اینکه در کلان رویکرد تولید برق نخواهیم داشت گفت: در سطح متوسط از نیروگاههای خورشیدی استفاده خواهیم کرد که برای رفع نیاز اقدام خواهد شد. میرمحمدی افزود: طرحهایی در خصوص احداث نیروگاه خورشیدی پیشنهاد شده که در شورای توسعه مطرح است و بی شک به تصویب خواهد رسید و به مرحله اجرا در خواهد آمد.
هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!