کیانی از عرضه بسته‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های صادراتی خبر می دهد تا نشان دهد منطقه آزاد ارس با دست پر در نمایشگاه ارمنستان حاضر می شود.

به گزارش نوپیام به نقل از پول نیوز، یکی از بزرگترین چالش‌هایی که همواره گریبانگیر مناطق آزاد بوده و به انتقاد گسترده از این ظرفیت اقتصادی منجر شده، واردات محوری به جای تولید و صادرات محوری است. معافیت‌های صورت گرفته، امتیاز‌های ویژه، رویکرد‌های متفاوت با سرزمین اصلی و… بیانگر آن است که مناطق آزاد باید نقش اساسی در رونق اقتصادی کشور داشته باشند. آنچه باعث انتقاد‌های گسترده از مناطق آزاد شده، رویکرد واردات محوری به جای تولید و صادرات محوری بوده، در حالی که مناطق آزاد می‌توانند بسیار گسترده‌تر عمل کنند.

بسته‌های سرمایه گذاری

در این برهه به نظر می‌رسد منطقه آزاد ارس در مسیر اهداف تعیین شده گام برداشته، زیرا تولید و صادرات را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است. زیرا مجید کیانی مدیرعامل منطقه آزاد ارس از برگزاری نمایشگاه عرضه بسته‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های صادراتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در شهر ایروان ارمنستان خبر داد و گفت:ارائه بسته‌های سرمایه‌گذاری متناسب با علاقه‌مندی فعالان اقتصادی ارمنستان، معرفی محصولات تولیدی مناطق آزاد جهت عقد قرارداد و صادرات به ارمنستان و معرفی ظرفیت‌های گردشگری با محوریت توریسم تفریحی، آموزشی و درمانی از جمله محور‌های این نمایشگاه است.

شناسایی ظرفیت‌ها

بکار بردن ادبیاتی چنین قاطع از سوی مدیرعامل منطقه آزاد ارس، بیانگر آن است که منطقه آزاد ارس با دستی پر به نمایشگاه ارمنستان می‌رود. کیانی قول داده بسته‌های سرمایه‌گذاری متناسب با علاقه‌مندی فعالان اقتصادی ارمنستان را در نمایشگاه ارایه کند که نشان می‌دهد مدیریت منطقه آزاد ارس با مطالعه کامل به نمایشگاه می‌رود. مدیریت منطقه آزاد ارس با بررسی همه جانبه از ظرفیت‌های ارمنستان، تحقیقات جامعی به عمل آورده و بخوبی می‌داند اقتصاد ارمنستان چه نیاز‌هایی دارد، به همین دلیل بسته‌های سرمایه گذاری نیز تعریف کرده تا در اولین نشست در نمایشگاه، بتواند در بازار رقابت اقتصادی، نظرات فعالان اقتصادی ارمنستان را جلب کند.

جذب سرمایه با عرضه تولید

کیانی از معرفی محصولات تولیدی مناطق آزاد برای بستن قرارداد و صادرات به ارمنستان خبر داده که این اظهارات نیز نشان می‌دهد منطقه آزاد ارس با دستی پر پا به عرصه گذاشته است. اگر منطقه آزاد ارس در زمینه تولید توانمند نبود، بی شک نمی‌توانست با چنین تحکمی از عرضه محصولات تولیدی آن هم برای بستن قرار داد و صادرات سخن بگوید. با توجه به اینکه منطقه آزاد ارس شهرک‌های صنعتی گسترده‌ای دارد و در زمینه کشاورزی نیز توانمند است، می‌توان امیدوار بود که بازار‌های صنعتی و کشاورزی ارمنستان را به تسخیر خود درآورد.

جذب گردشگری

یکی دیگر از مباحثی که از سوی کیانی با جدیت مطرح شده، معرفی ظرفیت‌های گردشگری با محوریت توریسم تفریحی، آموزشی و درمانی است. در شرایطی که از صنعت توریسم به عنوان صنعتی پردرآمد بدون نیاز به سرمایه گذاری گسترده یاد می‌شود، مطرح کردن جذابیت‌های توریسم بسیار موثر است. ارمنستان بدلیل همسایگی با آذربایجان می‌تواند جذابیت قابل توجهی برای آن دسته از ارامنه داشته باشد که مایل به سفر به ایران هستند. از سوی دیگر چالش‌هایی که ارمنستان با ترکیه در خصوص کشتار ارامنه داشته، فرصت خوبی بدست ایران می‌دهد تا گردشگران ارمنی را به سوی جاذبه‌های ایران دعوت و در قالب گردشگری کسب درآمد کند.

جذب توریسم آموزشی

بحث دیگری که کیانی روی آن تاکید دارد، توریسم آموزشی است. اینکه توریسم با هدف آموزش وارد کشورمان شود، باور قابل توجهی است. اگرچه وجود دانشگاه‌های متعدد بخش خصوصی باعث افزایش سطح علمی کشور شده، اما امروزه دانشگاه‌ها با صندلی‌های خالی بسیاری رو به رو هستند که باعث چالش در عرصه دانشگاهی شده است. هنگامی که کیانی از توریسم آموزشی یاد می‌کند، به نظر می‌رسد در آینده نزدیک باید منتظر حضور دانشجویان ارمنی در دانشگاه‌های کشور باشیم.

پست های پیشنهاد شده

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + 16 =